Palo santo... e varázslatos szavak mögött ugyanolyan varázslatos erő rejlik. A Dél- és Közép-Amerika partjainak őslakosai által "szent faként" emlegetett növény rendkívüli tulajdonságokkal rendelkezik. Mi, mateisták leginkább a yerba mate ivóedényhez kötjük, de nem ez az egyetlen felhasználási módja. Hogyan működik a palo santo, és honnan ered a varázsereje? Hadd magyarázzuk el!
Minden yerba mate kedvelő tudja, hogy a jó yerba mate tök a kulcsa annak, hogy kényelmesen élvezhesse kedvenc italát. A yerba mate úttörői, mivel nem rendelkeztek kerámiapoharakkal, másképp birkóztak meg ezzel. Az edényeket kalabászból, egy tökszerű növényből készítették. Miért működött jól yerba mate csészeként, és hogyan készültek az edények?
Ahhoz, hogy a guarani indiánok "zöld aranyának" ízét élvezhesse, tulajdonságait hatékonyan és élvezettel élvezhesse, érdemes jó minőségű yerba mate ivóeszközzel felszerelkeznie. Az Ilex paraguariensisből készült infúziók kényelmes elkészítéséhez és fogyasztásához számos eszköz szükséges. Ma azt javasoljuk, hogy mely yerba mate-kiegészítőket érdemes kéznél tartani!
Ha nem tudsz elképzelni egy napot yerba mate nélkül, bizonyára többször is felmerült már benned a kérdés: "mennyi yerba matét ihatok naponta anélkül, hogy túlzásba vinném?". Bár jótékony tulajdonságai széles körben ismertek, a régi mondás szerint: a jóból túl sok! Elmondjuk, mi az optimális napi yerba mate adag, és mennyit kell inni, hogy ne vigyük túlzásba. Jó szórakozást az olvasáshoz!
A yerba mate egy olyan főzet, amely rengeteg tápanyagot - alapvető ásványi anyagokat és vitaminokat - tartalmaz. Az egészség szempontjából értékes antioxidánsokat is tartalmaz. Ez az, ami olyan itallá teszi, amely gazdag egészségügyi tulajdonságokban. Tudja meg, hogy érdemes-e yerba matét inni, milyen hatással van a szervezetre, és milyen hatásokra számíthat.
Bár a yerba mate elkészítésének módja sokak számára bonyolultnak tűnik, valójában elég, ha csak néhány egyszerű szabályra emlékszünk. Elmagyarázzuk, milyen hőmérséklet az optimális a yerba mate főzéséhez, és miért olyan fontos ez. Ha szeretnéd megtanulni, hogyan kell helyesen elkészíteni a mate teát, olvasd el cikkünket!
A "Catuaba" a Brazíliában őshonos több fa kérgéből készült főzet neve. A leggyakrabban a Trichilia catigua és az Erythroxylum vaccinifolium nevű fák kérgét használják. E fák kérgét, valamint magukat a fákat is "catuabának" nevezik. Értékes tulajdonságai miatt a catuaba fakérget gyakran adják a yerba mate-hoz. Ma megpróbálunk átfogóan összegyűjteni minden információt erről a fantasztikus összetevőről.
A zöld yerba mate már jó ideje uralkodik az európai matepiacon. Yerba mate zöld - mi ez? Mik a jellemzői, és mitől lett ilyen sikeres? Miben különbözik a hagyományos fajtától? Ezekre a kérdésekre és még sok másra is válaszolunk mai cikkünkben.
Üzletünk nem csak a yerba mate és a hozzá kapcsolódó kiegészítőkről szól. Egy külön kategóriában rengeteg vonzó kütyüt is találsz, amelyeket (szinte) ingyen kaphatsz!
Elaborada, despalada, saborizada, tostada és mások... Látszólag egy yerba mate, de milliónyi változata létezik. Mi a különbség a különböző yerba mate fajták között, és mit jelentenek a csomagoláson található egzotikus hangzású kifejezések? Milyen íze van a brazil yerba maténak, és milyen íze van a paraguayinak? Melyek a yerba mate legjobb ízei? Hadd magyarázzuk el!